zondag 30 september 2018

FIETSEN NAAR MOUNT VERNON

Vandaag ontsnappen we aan de drukte van de stad. Maar eerst ontbijten we in het hotel. Dan pakken we de metro naar Alexandria in Virginia. Alexandria is een oude stad (veel ouder dan Washington), gelegen aan de Potomac River.
Met de metro is het een minuut of 20 uit de stad en het heeft een heel mooi, oud centrum. Mooie straten met aan weerszijden oude gebouwen. Maar daar komen we niet eens voor! We hebben namelijk fietsen gehuurd om naar Mount Vernon te fietsen. Mount Vernon is het buitenverblijf van George Washington en hij ligt hier ook begraven. Het is ruim een uur fietsen vanaf Alexandria en als we om een uur of half elf vertrekken op onze gehuurde fietsen is het nog een beetje bewolkt. Maar al snel trekt het helemaal open en bij een graad of 23 is het heerlijk fietsen. Er ligt een speciaal fietspad wat naar Mount Vernon leidt dus geen last van overig verkeer.
Alleen wel veel joggers op het pad! Het is af en toe wel heuveltje-op, heuveltje-af, maar het is heerlijk fietsen. Vaak over bruggetjes en door de bossen. En langs de route de meest schitterende huizen. Het is duidelijk dat we naar Mount Vernon gaan en niet Valley Vernon want het laatste stuk is een flinke klim! Rond een uur of twaalf zijn we er en na een drankje op het terras, gaan we het terrein van het huis op. Nou, die George heeft een mooie stek uitgekozen om te gaan wonen! Wat een uitzicht over de brede Potomac River.
En een prachtig huis, nog helemaal in de stijl van de 18e eeuw. Naast het ‘hoofdgebouw’ staan er nog vele andere gebouwen waar het personeel en de slaven sliepen. Ook is er een tombe waar hij en zijn vrouw Martha begraven liggen. Op het terrein loopt ook een aantal figuranten rond in kleding van die tijd die de beleving nog wat echter maken.
We lopen er een uurtje of twee rond en dan is het tijd voor een lunch, quesadilla en salade in het restaurant. We fietsen dezelfde route weer terug en aan het eind van de middag zijn we weer terug in het gezellige Old Town Alexandria.
Op een terras genieten we nog even na van deze zeer geslaagde trip. Nadat we de metro terug weer hebben genomen relaxen we wat op de hotelkamer en eten we wat bij een Indiaas restaurantje om de hoek. Wel een soort fastfood, dus we zijn snel klaar. Nog even een lekkere koffie bij de Starbucks en dan moeten we de koffer al weer inpakken. Morgen vertrekken we naar Philly!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke trip zeg, helemaal om lekker met de fiets naar toe te gaan. En aardig optrekje inderdaad. Veel plezier in Philly, lijkt me ook zo leuk daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuke reis met goede tips voor onze aanstaande reis naar Washinghton.

    BeantwoordenVerwijderen

BOOT, TREIN, VLIEGTUIG EN AUTO

De laatste dag van deze heerlijke vakantie is helaas al weer aangebroken. Maar er staat wel eerst nog iets leuks op het programma! Na opnieu...