maandag 1 oktober 2018

GESCHIEDENISLES OP ONZE TROUWDAG

Vandaag starten we nze dag met een ontbijtje in het hotel. We willen niet te laat vertrekken, want vandaag gaan we naar Philadelphia! Dus na het ontbijt pakken we de metro naar Ronald Reagan Airport want daar staat een Mustang covertible op ons te wachten. Tenminste...dat denken we. Want die convertible is er dus niet. Als alternatief hebben ze wel een Camaro SS (6 liter, 455 PK)voor ons staan. Hij is gloednieuw (< 1.000 miles op de teller) en voorzien van allerlei snufjes, zoals lederen bekleding, stoel airco en een geprojecteerde display van de navigatie. Helemaal goed dus.
25 Jaar geleden met de mini door Amersfoort en nu met de Camaro door Virginia! We rijden met de Camaro eerst naar Great Falls NP, een prachtige waterval in de Potomac River op een half uurtje rijden vanaf Washington. Hier lopen we een uurtje rond en bekijken de Falls vanaf 3 verschillende uitkijkpunten.
Wat een geweld, zoals dat water naar beneden dendert! Een mooie tussenstop onderweg naar Philly. We rijden door 4 staten (VA, MD, DE en PA) en zo rond een uur of 2 zijn we bij ons hotel, midden in Philadelphia. We parkeren de auto in de bijbehorende parkeergarage en lopen door de stad richting Independence National Historic Park. Het is een verzameling historische gebouwen met de Liberty Bell en Independence Hall als hoogtepunt. In de laatste hebben we een rondleiding geboekt. Maar voor het zo ver is lopen we eerst wat rond over de mall. We zien de Liberty Bell, het graf van Benjamin Franklin en het oude postkantoor.
Allemaal mooi bewaard gebleven. Tussendoor scoren we nog een leesbrilletje voor Monique bij de CVS, want zowel de reserve als bril nummer één is kapot of kwijt. Dan gaan we door de zoveelste security check en krijgen we een mooie geschiedeniles. Een park ranger vertelt ons heel bevlogen over hoe de Declaration of Independence tot stand is gekomen en wie er allemaal bij betrokken waren. Echt superinteressant in een hele gave omgeving. Na deze rondleiding gaan we nog naar de oude Congress Hall, waar we nog meer geschiedenisles krijgen. Allemaal heel interessant. De hele Amerikaanse geschiedenis is sowieso al boeiend en al helemaal als het op deze plek verteld wordt.
Na de rondleidingen lopen we langzaam terug naar het hotel. Maar eerst komen we langs Reading Terminal Market, een overdekte markt met vers fruit, vlees en heel veel eettentjes. Super gezellig en lekker.
We lopen nog langs City Hall en sommigen van ons doen dan even een klein tukkie in het hotel. s’ Avonds eten we Mexicaans in een geweldig leuk restaurantje vlakbij het hotel. We zitten aan de bar en kunnen zo de (kleine) keuken in kijken.
We hebben super lekker gegeten en lopen via het mooi verlichte stadhuis terug naar het hotel. Na een afzakkertje in de bar gaan we lekker slapen. Een geweldige trouwdag!

1 opmerking:

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig huwelijk! Feestelijke auto erbij :-) Dat was zo te lezen weer een interessante dag.

    BeantwoordenVerwijderen

BOOT, TREIN, VLIEGTUIG EN AUTO

De laatste dag van deze heerlijke vakantie is helaas al weer aangebroken. Maar er staat wel eerst nog iets leuks op het programma! Na opnieu...