woensdag 3 oktober 2018

FIETSEN EN BASKETBAL

Als we vanmorgen de gordijnen opentrekken is het weer stralend blauw. Beter dan die regenbui van gisteravond. Zeker omdat we vandaag gaan fietsen. Maar eerst ontbijten we in het hotel. Dit is namelijk inbegrepen bij de prijs. Op het eerste oog lijkt het niet zo bijzonder, maar het is eigenlijk best goed met vers fruit, bagels, toast gekookt ei, omelet, oatmeal, etc. Omdat het zulk mooi weer is besluiten we vandaag eerst One World Observatory te doen vandaag.
Dit is het observatie deck op het nieuwe World Trade Center. Voor een schamele $38 p.p. mag je naar boven. Ze hebben er wel een hele attractie van gemaakt. In de lift naar boven lijkt het alsof je door de tijd reist. Je start in een moeras en langzaam zie je de stad ontwikkelen en de wolkenkrabbers groeien. Tot je op de 100e verdieping bent, dan moet je er uit en wordt je naar een soort wand geleid waarop van alles geprojecteerd wordt.
Aan het eind gaat de wand omhoog en kijk je ineens over New York uit. Echt mooi gedaan! Je kunt de hele verdieping rondlopen en je hebt dus een 360 graden uitzicht. De view over Manhattan is natuurlijk het mooiste, maar ook de New Jersey kant is mooi. Na een uurtje houden we het voor gezien en gaan we weer naar beneden. We bezoeken het 9/11 memorial (blijft indrukwekkend!) en lopen dan naar de fietsenverhuurder, want die zit op loopafstand. We halen de fietsen op en fietsen als eerste de Brooklyn Bridge op. Dat is echt een mooi bouwwerk!
Als we aan de Brooklyn kant zijn, gaan we naar de Brooklyn Heights, waar je een schitterend uitzicht hebt op de skyline van Manhattan.
We fietsen terug over de Manhattan Bridge en stoppen bij South Street Seaport voor een lunch bij een prima eettentje. Dan fietsen we verder langs het water naar Battery Park. Hier lopen we even wat rond en vervolgen onze route langs de Hudson River. Hier loopt een prima fietspad zonder dat je last hebt van auto’s of wandelaars. Het is weer heerlijk fietsweer dus het is echt genieten! Als we bij de Intrepid (vliegdekschip/museum) komen, draaien we weer om en fietsen terug om de fietsen weer in te leveren. We gaan met de metro weer terug naar het hotel om even lekker te relaxen want vanavond hebben we nog iets op het programma. We gaan namelijk naar een basketbal wedstrijd vam de Brooklyn Nets tegen de New York Knicks in het Barclay Center in Brooklyn. We pakken de metro bij ons hotel en een halfuurtje later stappen we voor het Barclay Center uit. We zijn een beetje vroeg, dus we eten eerst iets bij Applebees (lekker!).
We zoeken ons plekje in het enorme stadion (bijna helemaal bovenin) en horen eerst het volkslied aan. Dan begint de wedstrijd! In het begin staan de Nets flink voor, maar halverwege komen de Knicks langszij en uiteindelijk winnen ze de wedstrijd. We hebben weer een aantal spectaculaire acties en punten gezien. Tussendoor tijdens de time outs en pauzes weer de nodige entertainment. Echt een heerlijk avond, ondanks het verlies van de Nets. Na afloop stappen we weer in de metro en zijn we zo weer in het hotel.

1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie veel gedaan! Vond One World zo gaaf, dat moment waarop het gordijn omhoog gaat en je het uitzicht ziet, wow. En 9/11 is zo indrukwekkend. Mooi uitzicht daar vanaf Brooklyn. Veel indrukken zo op 1 dag en dan ook nog een wedstrijd als afsluiting, erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen